Rabljeni avtodomi blagovne znamke Carthago

Tudi vi nestrpno pričakujete dopustniške dni, ko se boste lahko ponovno podali v neznano? Rabljeni avtodomi so rešitev za vse uporabnike, ki želijo na poti uživati v lastniškem stanovanju, hkrati pa ne želijo prevelikega finančnega zalogaja ob nakupu povsem novega avtodoma. Zagotovite si  nepopisno zabavo, mirne noči in nepozabne spomine z domom na poti.

Zakaj so rabljeni avtodomi prava rešitev?

Rabljeni avtodomi so rešitev za praktično vsak žep. So namreč cenovno dostopnejši, prav tako pa so, če jih kupite pri preverjenih prodajalcih, tehnično in varnostno brezhibni. Zakaj?

Avtodomi so, v primerjavi z drugimi vozili (na primer avtomobili), vozila, ki ne dosegajo visokih hitrosti, zato so iz tega vidika enako stara vozila bistveno bolj ohranjena, prav tako pa imajo pogosto tudi malo prevoženih kilometrov, saj jih lastniki običajno uporabljajo samo v dopustniški sezoni.

V osnovi velja, da lastniki za svoj avtodom dobro skrbijo, saj jim ta v času uporabe predstavlja drugi dom. Da bi si pri nakupu rabljenega avtodoma zagotovili tehnično brezhibnost rabljenega avtodoma, poskrbite tudi za preverjanje zgodovine vozila. Pri tem vam lahko del informacij poda tudi podrobnejši ogled vozila – če je to že na videz urejeno in ohranjeno, je verjetno prejšnji lastnik zanj dobro skrbel.

Na kaj naj bom pri nakupu pozoren?

Pri relativno novih rabljenih avtodomih se pozanimajte o morebitni garanciji, ki pride z vozilom. Pred nakupom je smiselno preveriti tehnično brezhibnost vozila, ki jo, če nakup opravljate pri večjih prodajalcih, običajno preverijo (in zagotovijo) oni. Podobno kot pri nakupu ostalih vozil bodite pozorni na morebitne znake rje ali vdiranja vode, kar je sicer bolj pogost pojav pri starejših vozilih. Smiselno je preveriti delovanje notranjih elementov, kot so bojler in kuhinjske naprave.

In kaj vpliva na ceno rabljenega avtodoma?

Rabljeni avtodomi so na trgu dokaj dostopni. Na njihovo ceno pa, podobno kot pri novih, vplivajo dejavniki kot so moč motorja, znamka vozila, njegova opremljenost, pri rabljenih avtodomih pa seveda tudi število prevoženih kilometrov in seveda sama ohranjenost vozila. Podobno kot pri novih vozilih tudi tu velja podobno – bolj ohranjeno vozilo z več funkcijami, bo stalo več.

Kako se odločiti, kateri cenovni razred vozila izbrati?

Tu je odločitev predvsem in izključno vaša. V prvi vrsti je pomemben finančni vložek, ki ste ga pripravljeni vložiti v to vozilo. Pomembno je, da si predviden finančni razpon pripravite že vnaprej in se znotraj tega finančnega razpona tudi odločate za oglede vozil. To je seveda bistveno lažje, če nakup opravljate pri ponudnikih rabljenih vozil, ki jim ta razpon vnaprej javite in po nepotrebnem ne zapravljate časa za vozila drugih cenovnih razredov.

Razmislite tudi o svojih potrebah. Katere so funkcije, ki jih morajo po vašem rabljeni avtodomi imeti? Tu se seveda razlikujejo potrebe različnih starostnih skupin. Družina z majhnimi otroci bo zagotovo večji poudarek dala elementom, ki ji bodo omogočili bivanje več oseb, hkrati pa zaščito pred žgočim soncem ter prostor za igro. Zakonski par, ki potuje sam in ne potrebuje več ležišč, pa lahko v svojem avtodomu poudarek daje predvsem udobju, morda zunanjim elementom za uživanje ob kavici in podobno.  Fotograf, ki avtodom potrebuje za svoje službene potrebe, pa se bo verjetno odločil za opremljenost vozila, ki bo omogočala daljše bivanje in shranjevanje njegove opreme. Možnosti so raznolike in odvisne predvsem od dopustniških navad posameznikov oziroma namembnosti novega rabljenega vozila.

Ključno vprašanje pa je seveda tudi, ali ste za zadostitev vseh svojih potreb pripravljeni plačati več?

Scroll to Top