8. Najlepših Božičnih sejmov, ki jih lahko obiščete z avtodomom!

Vonj po kuhanem vinu, domači kolači in vroča čokolada, vse to nam prinaša december. Vsako leto lahko v tem čarobnem, prazničnem času opazujemo kako se vsa mesta okoli nas prelevijo v magične vasice, prežete z božičnim duhom. Prav zato smo za vas izbrali 8 najboljših decembrskih božičnih sejmov, ki jih lahko obiščete s svojim avtodomom!

8. INNSBRUCK – Avstrija 

Romantična in bleščeča zimska pravljica. Božični sejem Altstadt sodi med najlepše in najbolj romantične lokacije v celotnem alpskem prostoru.  Tržnica Maria-Theresien-Straße je osvetljena z bleščečimi kristalnimi drevesi. Stojnice vabijo, da se sprehodite in morda kupite darilo, popijete vroč čaj ali močnejši “Glühwein” (vroče začinjeno vino). Za lačne oči pa predlagamo, da poskusite eno izmed mnogih božičnih dobrot.

ODPIRALNI ČAS: od15. novembra do 23. decembra 2022.
KJE PARKIRATI: Camping Innsbruck – Kranebitterhof

  

7. GRAZ – Avstrija

Odkrijte Gradec in njegove številne božične sejme, ki so na priročni lokaciji v naši bližini! Najstarejši božični sejem poteka okoli frančiškanske cerkve. Štajerske umetnostne obrti, regionalni kmečki izdelki, topli punč in kuhano vino ogrejejo srce. Blizu je božični sejem pred mestno hišo z velikanskim božičnim drevesom in staromodnim vrtiljakom za otroke. Bodite pozorni na ogromen adventni koledar na pročelju mestne hiše. Če želite svoje božične nakupe združiti z dobrim namenom in dobro zabavo, ste pri Eiserne Tor na pravem mestu. To tržnico vodijo izključno lokalne dobrodelne organizacije, izkupiček pa je namenjen izbranim dobrodelnim projektom.

ODPIRALNI ČAS: od 18. novembra do 24. decembra 2022.
KJE PARKIRATI: Reisemobil Stellplatz Graz

 

6. PRAGA – Češka republika
Izgubite se med srečnimi turisti in strastnimi domačini, ki so navajeni, da se vsakodnevno udeležijo sejma v centru mesta in nazdravijo na tisoče načinov! Pester božični program, originalni okraski, številni pevski zbori, ulični umetniki, lesene igrače, lokalna gastronomija in kozarec svařáka. Praga je tudi denarno najbolj ugodna destinacija na našem seznamu!

ODPIRALNI ČAS:  od 26.novembra do 6. januarja 2023
KJE PARKIRATI: Caravan Park Yacht Club

 

5. BERLIN – Nemčija

Božični sejmi imenovani »Weihnachtsmärkte«, v nemščini, so stara tradicija in zelo spoštljiva v tej kulturi. Od trga Charlottenburg, do trga Alexanderplatz in zgodovinskega trga Gendarmenmarkt, ima vsak kotiček svoj čar, značaj in ponuja ogromno izbiro lokalnih specialitet za vsak okus in vsako generacijo. Bio izdelki, slavni Currywurst, nepozabne preste in glühwein (vroče vino). Berlin je sam po sebi odlično mesto za obisk, v decembru pa se prelevi v super destinacijo za oddih.

ODPIRALNI ČAS: od 21.novembra do 31. decembra
KJE PARKIRATI:  Services area in Berlin

 

4. BRUSELJ – Belgija

Božični sejem v Bruslju predstavlja pet  prazničnih zabavnih tednov, ki potekajo od 25. novembra 2022 do 1. januarja 2023. Tlakovane ulice in lepi trgi oživijo z dogodkom Brussels Winter Wonders, 2 km dolgim snežnim odsekom. Zasnežene koče, živahni bari in pop-up restavracije. Pobrskajte po božičnem sejmu v Bruslju in poiščite popolno darilo, uživajte v pogledu iz ptičje perspektive z vrha panoramskega kolesa ali pa se zavrtite na vrtiljaku, medtem ko se skoznjo širi sladka, pikantna dišava vafljev in glühweina.  Bruseljski božični trg poteka na in okoli Grand-Place, Bourse, Place Sainte-Catherine in Marché aux Poissons.

ODPIRALNI ČAS: od 25. novembra do 1. januarja 2023
KJE PARKIRATI: Camp in Brussels

 

3. NUREMBERG – Nemčija

Nürnberški Christkindlesmarkt je eden najstarejših in najbolj znanih božičnih sejmov na svetu. V lesenih stojnicah »malega mesta iz lesa in blaga« najdete tradicionalne, pogosto ročno izdelane božične okraske in sladke dobrote, kot so medenjaki in mandljevi piškoti Spekulatius. Z malo otroškega veselja so božični okraski, “Rauschgold” angelčki, leseni klopi za orehe, jaslice in pisane zvezde še toliko bolj privlačni, ko se sprehajate po romantičnih osvetljenih ulicah Christkindlesmarkta. Potem, ko ste kupili spominek za domače, ne smete zamuditi slastnih dobrot na tržnici: originalni nürnberški medenjaki in nürnberški bratwurst sta obvezna.

ODPIRALNI ČAS: od 25. novembra do 24. decembra
KJE PARKIRATI: Stellplatz Volkspark Marienberg

 

2. DUNAJ – Avstrija 

Eden najbolj znanih božičnih sejmov je tradicionalna »Dunajska čarovnija adventa«, ki Mestni trg spremeni v sijočo pravljično deželo. Božična darila, okraski za drevesce, sladkarije in grelni napitki čakajo na vas. Drevesa okoliške mestne hiše so praznično okrašena in žarijo v morju luči – dunajsko doživetje, ki ga zagotovo ne boste želeli zamuditi! Javno in ogromno drsališče, osvetljene katedrale, kulinarične slaščice, okraski dreves… počutite se kot doma!

ODPIRALNI ČAS: od 16. novembra do 26. decembra
KJE PARKIRATI: Camping Neue Donau

 

1. COLMAR – Francija

Številka ena na našem seznamu je pravljično mesto na vzhodu Francije – Colmar. Na slikovitih ulicah Colmarja vas bo zaporedje stojnic, božičnih okraskov in lučk poneslo v čarobnost božičnega časa. Kamorkoli pogledate, boste očarani. Res pravi kraj za resnično izjemno božično doživetje! Šest božičnih sejmov v Colmarju, ki se nahajajo v osrčju zgodovinskega mestnega jedra, izžarevajo toplino in vabljivo vzdušje, kjer boste zagotovo naredili nekaj čudovitih odkritij. Trgi vas bodo ovili v čarobnost božiča, edinstveno vzdušje, ki bo zagotovo navdušilo mlade in stare.

Več o sejmu v Colmarju si poglejte na : https://www.christmas.alsace/colmar-christmas-market/

ODPIRALNI ČAS: od 24. novembra do 29. decembra 2022
KJE PARKIRATI:  Parking Colamar

Scroll to Top