1. srečanje lastnikov avtodomov Carthago na Kopah

Na prvem srečanju lastnikov avtodomov Carthago, ki je potekalo med 24. – 26. septembrom na Kopah, se nas je zbralo več kot 100 udeležencev in skoraj 40 avtodomov Carthago.

Organizator srečanja je bilo podjetje Robeta d.o.o., ki je ekskluzivni zastopnik znamke Carthago v Sloveniji z namenom, da se spoznamo podobno misleči avtodomarji, da se družimo ob dobri hrani in pijači in da skupaj odkrivamo prelepo naravo.

Skoraj vsi smo se na srečanje pripeljali že v petek, saj je bilo za cel vikend napovedano čudovito vreme in tako je bilo veselo že prvi dan na spoznavnem večeru, kjer smo se spoznavali ob kanapejih in aperitivih na pokriti terasi Grmovškovega doma na Kopah.

Sobotni program je vključeval pohod do najvišje točke Pohorja, 1.543 m visokega Črnega vrha, od koder smo imeli krasen pogled na Kamniško Savinjske Alpe (od Grintovca, Ojstrice …), pa do Raduhe, Uršlje gore, Pece in v daljavi še vedno zasneženih avstrijskih Alp. Presenečen sem bil, kako aktivni so lastniki Carthagov in med udeleženci je bilo tudi veliko otrok, ki so imeli družbo za igranje in druženje. Še najbolj so uživali na napihljivem gradu in na adrenalinskih igrah kot sta bili Lukova gugalnica, kjer so leteli po zraku in gradnji nemirnega stolpa, kjer so se varovano vzpenjali v višino na zabojih. Ostali pa smo resnično uživali v sprehodu po Pohorju, kjer je posebna zdravilna klima. Tako smo se povzpeli (nekateri s sedežnico) tudi do vrha Velike Kope, ki je drugi najvišji vrh Pohorja, kjer smo imeli mistične poglede, saj so bili hribi obdani z meglicami. Na vrhu so tudi energetske točke, kjer smo se napolnili z energijo in se naužili blagodejnih zemeljskih energij, ki jih potrebujemo za boljše duševno in telesno zdravje. Preko lepega Petelinjega jezera, ki je dobilo ime po divjem petelinu, smo se spustili nazaj v dolino do našega PZA (postajališča za avtodome), kjer nas je čakala zabavna holcerija in družabne igre. Smeha res ni manjkalo.

V dobrih 24 urah smo postali kot ena velika srečna družina in slavnostni zaključek je bil z večerjo v restavraciji Grmovškovega doma. Tam smo spoznali, kako Carthago sodeluje z ambasadorjem Tadejem Pogačarjem, 2x zmagovalcem najprestižnejše kolesarske dirke Tour de France in v dobrodelnem projektu Deželak junak, kjer se je zbiralo denar za otroke, ki si ne morejo privoščiti počitnic. Podelili smo tudi nekaj nagrad, med drugim tudi za prvega našega kupca Carthago avtodoma, potem pa se je začela zabava s plesom.

Bilo je tako lepo, da je večina ostala na Kopah še celo nedeljo. Vsi pa so pritrdili, da resnično upajo, da bo to srečanje postalo tradicionalno, saj smo postali ena velika srečna Carthago družina.

Skoraj 40 avtodomov Carthago na kupu
Druženje podobno mislečih avtodomarjev
Druženje podobno mislečih avtodomarjev
Lep sončen zahod

Hoja proti Črnem vrhu
Na najvišjem vrhu Pohorja
Kosilo v novi restavraciji Pri Zajcu
Degustacija vin Mulec
S sedežnico ali peš do vrha Velike Kope
Energetske točke
Kraljevi stol
Nabiranje energije na energetskih točkah
Uživanje v čudovitem vremenu
Mistični pogledi
Petelinje jezero
Zabavna holcerija
Družabne igre
Družabne igre
Družabne igre
Gradnja nemirnega stolpa
Otroci so uživali na Lukovi gugalnici
Samo avtodomi Carthago
Nagovor Primoža Kotnika
Nagovor Primoža Kotnika
Podelitev nagrad
Zabava in ples
Scroll to Top